diumenge, 18 de maig del 2008

El Llac dels cignes


El Ballet Nacional de Cuba, en la seva celebració de 60 anys d'història, ha fet una parada durant quinze dies al Teatre Tívoli de Barcelona per interpretar el Llac dels Cignes. Després de 7 anys sense actuar a la capital catalana, 60 ballarins capitanejats per la gran ballarina i coreògrafa Alicia Alonso pujaran a l'escenari.

És un gran ballet amb una posada en escena ambiciosa, que es mereix un escenari més gran. Tot i això, els ballarins s'adapten a l'espai i desenvolupen coreografies executades amb molta perfecció, sobretot per part de la primera ballarina. El cos de ball impressiona perquè ballen molt iguals i formen figures molt clares movent-se per l'escenari amb col·locacions en l'espai perfectes. També cal destacar la gran expressivitat de la primera ballarina. Realment es transforma en cigne quan interpreta a Odette i ens fa arribar la seva malícia i caràcter fort quan interpreta a Odile.

Com deia, l'escenografia està molt elaborada, així com també el vestuari, però falta espai i sobretot, música en directe. Malgrat tot, val la pena assistir a l'espectacle. El Ballet de Cuba és una de les millor companyies del món i el Llac dels Cignes és una obra que tothom hauria de veure un cop a la vida.