dissabte, 10 de maig del 2008

Conferència de l'Agència Europa

El passat dimecres vam assistir a una conferència de les famoses periodistes Marina i Lídia Gazzo. Són germanes bessones i tenen una llarga i prestigiosa carrera com a Periodistes. Són la tercera generació d'aquesta empresa que té els seus orígens a Luxemburg.
Ens van parlar dels objectius de l'Agència Europa, del seu funcionament i de les dificultats que comporta tractar temes tan complexos com la política i economia europea. Fan un tipus de periodisme que tracta informació molt complicada, que va dirigida a un públic molt interessat en els detalls, que busca una informació molt complerta i acurada i que separa entre informació i opinió. Em va semblar molt interessant el fet que un dels seus objectius fos crear opinió pública. Això implica atribuir-se un paper molt important, ja que tracten temes que afecten a molta gent, el que passa que crec que no arriba a la massa, sinó a l'elit. Crec que fan un periodisme dirigit a polítics o grans empresaris i no sé si realment tracten temes que afecten directament a la població. Almenys aquesta és la impressió que em va quedar després de la xerrada.
Crec que intenten fer un periodisme molt seriós, elaborat i contrastat i que eviten les influències de tercers ja que no reben subvencions de ningú.
La veritat és que no coneixia l'Agència Europa i em va semblar interessant assistir a la conferència, però realment al començament no sabia al que anava i potser si hagués tingut més informació no hagués anat tan perduda i hagués pogut aprofundir més en el tema.